Author: Fei Feisal

Posted in
Posted in

Debunking Rahsia Produk Organik, Natural, Plant-based dan Sintetik

Apa perbezaannya? Bila kita fikir pasal bahan-bahan produk penjagaan wajah, mesti kita terus dapat teka daripada packaging produk itu sendiri kan? Contohnya kalau produk tu claim bahan-bahan yang digunakan ialah “plant-based”, “natural” atau “organic” untuk menunjukkan yang produk itu lebih bagus daripada produk yang tak mendedahkan asal usul bahan-bahan yang digunakan. Secara asasnya, bahan-bahan yang  […]

CONTINUE READING Debunking Rahsia Produk Organik, Natural, Plant-based dan Sintetik 7 min read

Skincare Tak Sesuai Dengan Kita? Macam Mana Nak Tahu?

5 Petanda dan Sebab Skincare Tak Sesuai Dengan Kulit Kita Bila kita mula untuk invest duit ke arah skincare products yang mahal, atau yang popular, mesti kita nak kan result yang power kan? Lagi-lagi bila kita tergoda dengan produk yang diiklankan dengan ayat-ayat yang meyakinkan, ditambah pula produk yang digunakan oleh selebriti kegemaran kita sendiri. […]

CONTINUE READING Skincare Tak Sesuai Dengan Kita? Macam Mana Nak Tahu? 9 min read
Posted in
Posted in

Apa Itu Jerawat Hormonal? Dan cara Untuk Merawatnya

Kita mesti selalu terdengar atau terbaca tentang jerawat hormonal bukan? Dan mesti fikir jerawat hormonal ni berkait rapat dengan kitaran menstruasi bagi the ladies, and lelaki tak ada problem dengan jenis jerawat macam ni. Okay kali ini kita akan membincangkan tentang macam mana jerawat hormonal boleh terjadi, dan apa sebenarnya faktor bagi jerawat jenis ini. […]

CONTINUE READING Apa Itu Jerawat Hormonal? Dan cara Untuk Merawatnya 6 min read
Posted in
Posted in

Bakteria P.Acnes Penyebab Jerawat

Pernah tak terfikir kenapa sebenarnya susah nak rawat jerawat dekat atas muka? Salah satu sebabnya ialah kita tak tahu punca jerawat tu dari mana sebab banyak factor yang menyebabkan terjadinya jerawat, seperti hormone, dan genetic. Tetapi bacteria pun boleh menyebabkan jerawat tau.  Jadi Macam Mana Sebenarnya Bacteria Boleh Ada Dekat Atas Muka? Okay jerawat selalunya […]

CONTINUE READING Bakteria P.Acnes Penyebab Jerawat 6 min read
Posted in
Posted in

Liang Pori Tersumbat? Apa yang menyebabkannya?

Kalau korang mencari jawapan tentang bagaimana cara untuk membersihkan liang pori yang tersumbat, disini lah tempatnya! Pori tersumbat ialah masalah kulit yang sangat biasa tetapi boleh menjadi sangat menyusahkan dan annoying! Nak rawat pun mesti sangat menyusahkan dan kadang-kadang tanpa pengetahuan yang betul, mesti cara rawatan tu tak memberikan hasil. Okay, kali ini kita akan […]

CONTINUE READING Liang Pori Tersumbat? Apa yang menyebabkannya? 7 min read

Mengapa Kulit Berminyak Boleh Menyebabkan Jerawat?

Kulit bermiyak ialah salah satu penyebab jerawat. Tapi mesti korang pening kepala nak selesaikan masalah kulit berminyak ni kan? Tapi sebelum itu, korang kena tahu tentang bagaimana kulit berminyak boleh terjadi, macam mana minyak boleh menyebabkan jerawat dan jugak barulah boleh fikir cara nak hilangkan minyak dekat kulit.  Minyak yang terjadi dekat kulit tu sebenarnya […]

CONTINUE READING Mengapa Kulit Berminyak Boleh Menyebabkan Jerawat? 6 min read

Purging Vs. Breakout Cara Membezakannya!

Pernah tak anda cuba produk yang baru satu malam mengharapkan esok pagi kulit akan flawless dan berseri tapi, bangun-bangun tidur, terus menjerit sebab ada sesuatu tumbuh atas muka? Aaaa, tidak!!! Breakout ke purging ni???? Pasti ramai pernah mengalaminya tapi tak tahu cara membezakan purging dan breakout kan? Ha, harini kita akan bercakap tentang apa itu […]

CONTINUE READING Purging Vs. Breakout Cara Membezakannya! 7 min read
Posted in
Posted in

Skin Barrier 101: Apa Itu Skin Barrier Dan Cara Membaikinya.

Penting Ke Jaga Skin Barrier Ni Sebenarnya? Kita semua dah tahu kan yang kulit ialah organ terbesar badan kita and sometimes kita tak perasan pun kulit kita ni sihat atau tak. Sebab tak ramai yang dapat beza skin barrier sihat atau tak. Huh… Skin barrier? Apa tu? Apa Itu Skin Barrier? Skin barrier ialah lapisan […]

CONTINUE READING Skin Barrier 101: Apa Itu Skin Barrier Dan Cara Membaikinya. 7 min read

Resveratrol: Bahan Magic Yang Hilangkan Jerawat & Kembalikan Keremajaan Kulit Wajah?

Betul ke boleh rawat jerawat dengan ajaib? Kalau bercakap pasal bahan produk penjagaan kulit, mestilah kita nak yang terbaik kan? Ha pernah tak dengar pepatah pasal kebaikan Resveratrol dalam wine merah yang baik untuk kulit? Mesti pelik kan? Wine untuk kulit? Macam mana nak guna pulak? Baca: Wain merah menghalang penuaan Ini sebab, bahan semulajadi, […]

CONTINUE READING Resveratrol: Bahan Magic Yang Hilangkan Jerawat & Kembalikan Keremajaan Kulit Wajah? 5 min read

Cleanser 101: Jenis-Jenis Cleanser Dan Cara Memilih Cleanser Mengikut Jenis Kulit

Pernah tak korang terfikir kenapa segala produk penjagaan kulit tak pernah berkesan dekat kulit walaupun beli mahal-mahal? Korang ada pernah check cleanser korang atau cara korang cuci muka tak? Keberkesanan produk kulit sebenarnya datang dari lapisan kulit yang bersih. Jadi, jenis cleanser sangatlah memain peranan untuk memastikan kulit yang bersih dan bebas daripada kotoran yang […]

CONTINUE READING Cleanser 101: Jenis-Jenis Cleanser Dan Cara Memilih Cleanser Mengikut Jenis Kulit 8 min read

Search www.monoskin.co

Wishlist

Login

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!