Posted in
Posted in

Serum Terbaik di Malaysia: Panduan Memilih Serum Muka Yang Sesuai

Apabila memperkatakan tentang pemilihan serum terbaik, terdapat beberapa kriteria yang perlu diketahui. Mungkin anda dengar tentang kegunaan serum untuk kulit berminyak, serum untuk jeragat dan pelbagai lagi yang boleh di dapati di pasaran sekarang. Sememangnya serum dijadikan sebahagian daripada rutin penjagaan kulit wajah asas. Ia wajib dikukuhkan terlebih dahulu sebelum menambah produk- -produk lain ialah […]

CONTINUE READING Serum Terbaik di Malaysia: Panduan Memilih Serum Muka Yang Sesuai 9 min read
Posted in
Posted in

Debunking Rahsia Produk Organik, Natural, Plant-based dan Sintetik

Apa perbezaannya? Bila kita fikir pasal bahan-bahan produk penjagaan wajah, mesti kita terus dapat teka daripada packaging produk itu sendiri kan? Contohnya kalau produk tu claim bahan-bahan yang digunakan ialah “plant-based”, “natural” atau “organic” untuk menunjukkan yang produk itu lebih bagus daripada produk yang tak mendedahkan asal usul bahan-bahan yang digunakan. Secara asasnya, bahan-bahan yang  […]

CONTINUE READING Debunking Rahsia Produk Organik, Natural, Plant-based dan Sintetik 7 min read

Skincare Tak Sesuai Dengan Kita? Macam Mana Nak Tahu?

5 Petanda dan Sebab Skincare Tak Sesuai Dengan Kulit Kita Bila kita mula untuk invest duit ke arah skincare products yang mahal, atau yang popular, mesti kita nak kan result yang power kan? Lagi-lagi bila kita tergoda dengan produk yang diiklankan dengan ayat-ayat yang meyakinkan, ditambah pula produk yang digunakan oleh selebriti kegemaran kita sendiri. […]

CONTINUE READING Skincare Tak Sesuai Dengan Kita? Macam Mana Nak Tahu? 9 min read
Posted in
Posted in

Apa Itu Jerawat Hormonal? Dan cara Untuk Merawatnya

Kita mesti selalu terdengar atau terbaca tentang jerawat hormonal bukan? Dan mesti fikir jerawat hormonal ni berkait rapat dengan kitaran menstruasi bagi the ladies, and lelaki tak ada problem dengan jenis jerawat macam ni. Okay kali ini kita akan membincangkan tentang macam mana jerawat hormonal boleh terjadi, dan apa sebenarnya faktor bagi jerawat jenis ini. […]

CONTINUE READING Apa Itu Jerawat Hormonal? Dan cara Untuk Merawatnya 6 min read
Posted in
Posted in

7 Tips Jadikan Muka Breakout Kembali Clear Dengan Mudah

Muka breakout selalu terjadi secara tiba-tiba. Tapi sebenarnya tak adalah ‘tiba-tiba’ sangat. Kadangkala perubahan hormon, diet dan gaya hidup menjadi penyebab muka ditumbuhi jerawat. Jadi dah tumbuh jerawat nak buat apa ya? Jika muka breakout apa perlu buat? Jangan risau dan jangan panik, jom ikuti tips di bawah untuk muka breakout kembali clear! Kenali Jenis […]

CONTINUE READING 7 Tips Jadikan Muka Breakout Kembali Clear Dengan Mudah 8 min read
Posted in
Posted in

Bakteria P.Acnes Penyebab Jerawat

Pernah tak terfikir kenapa sebenarnya susah nak rawat jerawat dekat atas muka? Salah satu sebabnya ialah kita tak tahu punca jerawat tu dari mana sebab banyak factor yang menyebabkan terjadinya jerawat, seperti hormone, dan genetic. Tetapi bacteria pun boleh menyebabkan jerawat tau.  Jadi Macam Mana Sebenarnya Bacteria Boleh Ada Dekat Atas Muka? Okay jerawat selalunya […]

CONTINUE READING Bakteria P.Acnes Penyebab Jerawat 6 min read
Posted in
Posted in

Liang Pori Tersumbat? Apa yang menyebabkannya?

Kalau korang mencari jawapan tentang bagaimana cara untuk membersihkan liang pori yang tersumbat, disini lah tempatnya! Pori tersumbat ialah masalah kulit yang sangat biasa tetapi boleh menjadi sangat menyusahkan dan annoying! Nak rawat pun mesti sangat menyusahkan dan kadang-kadang tanpa pengetahuan yang betul, mesti cara rawatan tu tak memberikan hasil. Okay, kali ini kita akan […]

CONTINUE READING Liang Pori Tersumbat? Apa yang menyebabkannya? 7 min read
Posted in
Posted in

Kulit Kusam: Punca Serta Cara Merawat Kulit Tidak Bermaya

Masalah kulit kusam adalah salah satu masalah kulit utama yang dihadapi oleh ramai wanita di Malaysia. Oleh itu, terdapat banyak produk-produk untuk kulit kusam ada di pasaran. Ada yang menyatakan di antara punca utamanya adalah disebabkan oleh cuaca panas dan lembab yang berlaku sepanjang tahun di negara ini. Sudah tentu tiada siapa yang mahukan kulit […]

CONTINUE READING Kulit Kusam: Punca Serta Cara Merawat Kulit Tidak Bermaya 8 min read

Mengapa Kulit Berminyak Boleh Menyebabkan Jerawat?

Kulit bermiyak ialah salah satu penyebab jerawat. Tapi mesti korang pening kepala nak selesaikan masalah kulit berminyak ni kan? Tapi sebelum itu, korang kena tahu tentang bagaimana kulit berminyak boleh terjadi, macam mana minyak boleh menyebabkan jerawat dan jugak barulah boleh fikir cara nak hilangkan minyak dekat kulit.  Minyak yang terjadi dekat kulit tu sebenarnya […]

CONTINUE READING Mengapa Kulit Berminyak Boleh Menyebabkan Jerawat? 6 min read

Purging Vs. Breakout Cara Membezakannya!

Pernah tak anda cuba produk yang baru satu malam mengharapkan esok pagi kulit akan flawless dan berseri tapi, bangun-bangun tidur, terus menjerit sebab ada sesuatu tumbuh atas muka? Aaaa, tidak!!! Breakout ke purging ni???? Pasti ramai pernah mengalaminya tapi tak tahu cara membezakan purging dan breakout kan? Ha, harini kita akan bercakap tentang apa itu […]

CONTINUE READING Purging Vs. Breakout Cara Membezakannya! 7 min read

Search www.monoskin.co

Wishlist

Login

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)

Added to wishlist!