Use coupon code "WELCOME15" for first time customer and get 15% off! Dismiss

Category: Ingredients

Purging Vs. Breakout Cara Membezakannya!

Pernah tak anda cuba produk yang baru satu malam mengharapkan esok pagi kulit akan flawless dan berseri tapi, bangun-bangun tidur, terus menjerit sebab ada sesuatu tumbuh atas muka? Aaaa, tidak!!! Breakout ke purging ni???? Pasti ramai pernah mengalaminya tapi tak tahu cara membezakan purging dan breakout kan? Ha, harini kita akan bercakap tentang apa itu […]

CONTINUE READING Purging Vs. Breakout Cara Membezakannya! 7 min read
Posted in
Posted in

Skin Barrier 101: Apa Itu Skin Barrier Dan Cara Membaikinya.

Penting Ke Jaga Skin Barrier Ni Sebenarnya? Kita semua dah tahu kan yang kulit ialah organ terbesar badan kita and sometimes kita tak perasan pun kulit kita ni sihat atau tak. Sebab tak ramai yang dapat beza skin barrier sihat atau tak. Huh… Skin barrier? Apa tu? Apa Itu Skin Barrier? Skin barrier ialah lapisan […]

CONTINUE READING Skin Barrier 101: Apa Itu Skin Barrier Dan Cara Membaikinya. 7 min read

Resveratrol: Bahan Magic Yang Hilangkan Jerawat & Kembalikan Keremajaan Kulit Wajah?

Betul ke boleh rawat jerawat dengan ajaib? Kalau bercakap pasal bahan produk penjagaan kulit, mestilah kita nak yang terbaik kan? Ha pernah tak dengar pepatah pasal kebaikan Resveratrol dalam wine merah yang baik untuk kulit? Mesti pelik kan? Wine untuk kulit? Macam mana nak guna pulak? Baca: Wain merah menghalang penuaan Ini sebab, bahan semulajadi, […]

CONTINUE READING Resveratrol: Bahan Magic Yang Hilangkan Jerawat & Kembalikan Keremajaan Kulit Wajah? 5 min read
Posted in
Posted in

Cleanser 101: Jenis-Jenis Cleanser Dan Cara Memilih Cleanser Mengikut Jenis Kulit

Pernah tak korang terfikir kenapa segala produk penjagaan kulit tak pernah berkesan dekat kulit walaupun beli mahal-mahal? Korang ada pernah check cleanser korang atau cara korang cuci muka tak? Keberkesanan produk kulit sebenarnya datang dari lapisan kulit yang bersih. Jadi, jenis cleanser sangatlah memain peranan untuk memastikan kulit yang bersih dan bebas daripada kotoran yang […]

CONTINUE READING Cleanser 101: Jenis-Jenis Cleanser Dan Cara Memilih Cleanser Mengikut Jenis Kulit 8 min read
Posted in
Posted in

Cleanser 101: Segalanya Yang Anda Perlu Tahu Tentang Cleanser

Apa Itu Cleanser dan Bagaimana Cara Cleanser Berfungsi Siapa saja yang takpernah menggunakan pencuci wajah seumur hidup mereka? Ke korang sembur air je dekat muka? Walaupun bagi individu yang tak ada rutin penjagaan wajah, pasti guna cleanser juga bukan? Okay harini sweet and simple sahaja untuk terangkan apa itu cleanser dan cara cleanser berfungsi supaya […]

CONTINUE READING Cleanser 101: Segalanya Yang Anda Perlu Tahu Tentang Cleanser 8 min read

Kenapa Produk Water-Burst Lebih Berkesan untuk Kulit Berminyak dan Berjerawat?

Produk Water-burst lagi sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat daripada produk lain. Ye ke? Kalau korang skincare addict, mesti korang tahu hydrating akan baiki semua masalah kulit korang. Eczema? Masalah jerawat? Kulit kedut? Masalah kulit berminyak teruk atau kering mengelupas? Semua boleh dibaiki dengan hydration. Okay, belajar tentang kepentingan hidrasi tu memang senang, tetapi, yang […]

CONTINUE READING Kenapa Produk Water-Burst Lebih Berkesan untuk Kulit Berminyak dan Berjerawat? 9 min read

Search www.monoskin.co

Login

Create an account

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)